El projecte i la marca Fruiturisme és una iniciativa de l’Ajuntament d’Aitona, pionera, engrescadora i productiva a llarg termini amb l’objectiu de crear noves fonts de riquesa i desenvolupament de l’economia local, majoritàriament basada en el conreu de la fruita dolça, especialment el préssec, el paraguaià i la platerina, valorant un producte propi del territori, característic i de qualitat, i vincular-lo a un sector amb gran projecció i generador de noves i múltiples activitats com és el turisme.

La marca Fruiturisme dissenyada per Schell / Disseny Integral s’estructura a partir del logo marca que s’ha dissenyat específicament. El logotip, que és la representació escrita de la marca, s’estableix mitjançant una tipografia moderna i actual, en minúscules per formar una nova paraula composta, Fruiturisme.

El logotip és proper, fàcil de llegir, il·luminat per una gamma cromàtica de colors que reflecteixen la pluralitat, la vivacitat i la riquesa de la futura oferta turística d’Aitona al voltant de la fruita, el territori, la seva gent i altres productes. Utilitza colors vius relacionats amb la fruita com són el groc i el verd fins al granat rememorant els estadis cromàtics de la fruita fins a arribar al punt de collita, així com els blaus del cel i l’aigua del riu Segre present en les zones de regadiu del municipi.

El pictograma, que és la representació gràfica de la marca, és el resultat de la fusió de la simbologia de la nectarina, el paraguaià i la platerina. Utilitza el color granat per a la simbologia de la fruita i el verd per a la fulla.

El Claim (lema comercial) que acompanya la marca, Aitona amb molt de gust, està pensat per a ser multilingüe, i és la frase que s’emprarà per a la promoció de la marca i canalitzar la projecció internacional del municipi d’Aitona per la qualitat i el gust de la seva fruita, especialment la nectarina, el paraguaià i la platerina, així com d’altres productes de la zona.

El logo marca dissenyat per a la nova marca Fruiturisme permet així una gran versatilitat i dinamisme a l’hora de la seva implantació, allò que li confereix una potent identitat i corporativisme.