Ara que està tan de moda la necessitat de crear i tenir marca personal, si volgués ser músic em pregunto, necessito crear la meva pròpia marca personal com més aviat millor? Doncs no és d’obligat compliment ni d’immediatesa, però diferenciar-se dels altres sempre serà positiu des d’un bon principi i serà de gran ajuda més endavant en la teva futura activitat professional. Una marca no és més que una identitat, és el que perceben els altres de tu. La pots crear de forma voluntària i planificada mitjançant diferents accions i tècniques o de forma involuntària, només sent tu mateix, per mitjà de la qualitat del teu treball o de la teva exclusivitat o de la teva originalitat. Al final ve a ser un compendi de les dues formes.

En el cas del futur músic, com a gran part del seu treball toca a les emocions, aquestes són la forma més directa de deixar marca, deixar empremta, ser diferent i ser autèntic. Serà molt important la música que interpreti, com ho fa, com la presenta i com es presenta ell mateix a l’escenari. No estic parlant de promoció sinó d’un procés que requereix conèixer-se un mateix, saber qui ets o pretén ser, a què vol aspirar a ser i saber molt bé què vol transmetre amb la seva música.

En els concursos de música, i concretament el Concurs Instrumental Sant Anastasi , he estat testimoni de que ja s’aprecien projectes emergents de marca personal en certs participants. La manera d’aparèixer a l’escenari, la seva forma de saludar el públic, la seva estètica en el vestir, la manera de portar l’instrument fins a la seva posició, la forma de preparar-se i relaxar-se abans de tocar, la gestualitat a l’hora d’interpretar, la seguretat per transmetre i tocar fibra en les emocions del jurat i del públic assistent, el tocar de memòria o amb partitura i finalment les maneres educades d’acomiadar-se. A part de la música, és clar, cada petit detall compta i suma per a un veredicte favorable, fins i tot per intèrprets molt joves. La música, cal viure-la i sentir-la. I en participar en concursos de música, es guanyen taules, es controla la por escènica, i es creix en experiència. Que soni la música, llavors.

 

Pere Schell
Dissenyador i Comunicador en Schell / Disseny Integral i LleidaCreativity
Branding del Concurs Instrumental Sant Anastasi / Lleida